Verklaarbare buikpijn

Het is 18 april 2018 en de eerste voorjaarszon komt binnen. Een heerlijke zon als ik eerlijk ben,
want daar is ons land wel aan toe. Mensen worden vrolijk van zonlicht en beginnen weer te leven. Zelf ben ik me er niet bewust van dat mijn gemoedstoestand verandert met het weer, maar misschien dat mijn omgeving daar anders over denkt. Momenteel voel ik me trouwens uitstekend. Het boek “Persoonlijke Reorganisatie”, dat door mij is geschreven en ook volledig over mijn leven gaat, wordt momenteel gedrukt en zal volgende week verschijnen. Dat alleen is al spannend genoeg om buikpijn te hebben. Maar toch is er iets anders aan de hand. Ik heb wel buikpijn, maar dat heeft een andere oorzaak.

Sinds de zomer van 2017 ben ik in training voor een marathon. Ik heb het project Van0naarMarathon genoemd en op Instagram en Facebook zijn mijn vorderingen te volgen. Op dinsdag en donderdag loop in samen met een buurman in de vroege ochtend een klein uur hard en in de weekenden loop ik een iets langere afstand. Inmiddels heb ik al twee keer een officieuze halve marathon gelopen en heb ik, op een paar kleine pijntjes na, nergens last van. Sterker nog, ik voel me beter dan ooit. Ja dat bewegen kan ik iedereen aanraden. Ik heb behoorlijk wat jaren stilgezeten en er alles aan gedaan om te groeien, want uiteindelijk ook best lukte, maar nu ik weer in beweging ben weet ik wat ik jaren heb gemist.

Maar die buikpijn. Waar komt die buikpijn toch vandaan? Onlangs zei ik tegen mijn vrouw dat ik het randje dat over mijn riem valt als ik zit, nog niet echt kwijtraak. Niet dat ik een ijdel figuur ben, maar ik denk wel dat het me gaat helpen als ik het even wegtrain. Dus heb ik me in mijn favoriete Chinese V&D een fitness apparaat aangeschaft. Om precies te zijn een ab-roller. Dat is niets meer dan een stang en een wieltje. Terwijl je de stang vasthoudt en je plaatsneemt op je knieën, rol je de stang inclusief de wieltjes soepel naar voren zodat te lichaam steunt op je knieën en je handen die je vast hebt aan de stang. Als je vervolgens helemaal bent uitgestrekt, wat overigens de komende zes weken niet gaat lukken, dienen je spieren er voor te zorgen dat je ook weer terug kunt komen in zithouding. 

Een geweldig apparaat. Resultaat is meteen voelbaar. Zichtbaar laat het alleen nog steeds even op zich wachten.


Wil je reageren op dit artikel doe dat dan vooral op één van mijn social media kanalen.
Wil je iets persoonlijks met me delen stuur dan je bericht naar dennis@schomaker.nu

Delen mag!KoffieBoonus

Je waardeert mijn inspanningen en mijn blogs en gunt me een kop koffie. Dankzij dat kopje koffie krijg ik ruimte om geïnspireert te werken aan nieuwe aansprekende blogs en verhalen.

viruele koffie

€ 2,50