Verander je leven in 7 stappen

Als je ergens anders naar kijkt, verandert ergens.

 

Het grootste gedeelte van de bevolking leeft zijn leven volgens een vast patroon. In welke branche je ook actief bent, welke verantwoordelijkheden je ook draagt. Wij mensen zijn heel snel gevangen in vaste patronen. Het voelt vaak goed, iedereen weet op die manier wat we aan elkaar hebben en de dag gaat redelijk voorspelbaar en snel aan ons voorbij. We beginnen in de ochtend. We staan op, gaan ons wassen, doen een plas, poetsen de tanden, kleden ons aan, smeren ons brood, gaan naar het werk, komen thuis, zorgen voor eten, gaan sporten en/of kijken nog wat tv en we gaan weer naar bed. Niet heel spannend, maar wel lekker regelmatig. Maar dan komt er ineens een kink in de kabel.

Er gebeuren dingen die het vaste patroon doorbreken. Je verliest je baan of verzin zelf wat er nog meer kan gebeuren dat je vaste patroon kan doorbreken. Meestal wordt dat niet ervaren als leuk. Meestal zijn dit vervelende incidenten die zorgen voor extra stress en zorgen. Bovenop het feit dat je toch al niet heel erg lekker in je vel zat. Want na al die jaren in hetzelfde patroon komen vanzelf de vragen naar boven:

"Is dit het nou?"

"Heb ik hier al die jaren voor gestudeerd?"

"Ga ik dit de rest van mijn leven doen?"

"Geniet ik eigenlijk wel van mijn leven?"

 

"Had ik maar ……."

 

Beste mensen, het is nooit te laat om andere keuzes te maken.

Er is niets vervelender dan vast te zitten in een patroon dat je eigenlijk niet bevalt. Als we er vanuit gaan dat we 100 jaar worden en inmiddels leven in 2018, weten we dat onze aanwezigheid op deze planeet maar van hele korte duur is. Iedere dag dat we een patroon afwerken dat ons niet bevalt is een verloren dag. Een dag dichter naar het einde en een dag minder voor al onze plannen. Want plannen maken kunnen we wel. We weten allemaal heel goed wat we willen. Wat we nog willen zien, nog willen bezitten en nog willen doen. Maar waarom maken we die plannen niet concreet? Als we op deze manier doorgaan, blijven plannen dromen die nooit uitkomen.  We moeten actie ondernemen en het leven bij de lurven en de kladden pakken.

 

 

Ga er maar even voor zitten. Als jij er klaar voor bent en je wilt serieus een ander leven, omdat je klaar bent met het leven dat je nu leeft, heb ik hier de 7 stappen die je moet ondergaan om je leven succesvol naar je hand te zetten.

Als jij bereid bent om jezelf te dwingen tot een persoonlijke reorganisatie, ligt er een mooie toekomst voor je klaar. Een toekomst die je zelf kunt invullen. Gratis en voor niets.

Stap 1: Weet dat verandering mogelijk is.

Er zijn voorbeelden genoeg van mensen die het hebben gedaan. Zelf heb ik ook een complete Persoonlijke Reorganisatie doorlopen en ik weet dus als geen ander dat het werkt en hoe je het aan moet pakken. Maar het kan alleen een succes zijn als jij gelooft dat het kan. Geloof in je eigen persoonlijke reorganisatie. 

Stap 2: Een afspraak met jezelf maken.

Als je er in gelooft, moet je besluiten om het te gaan doen. Je moet een afspraak met jezelf maken dat je je leven anders wilt inrichten. 

Stap 3: Doen / Actie

Je gelooft er in, je hebt besloten om het te doen, dan is het nu ook echt tijd voor actie. Doe wat je moet doen. Begin met kleine stapjes, maar doe het nu. Begin vandaag. Begin met het indelen van je vrije tijd. Gebruik dat om je eerste stappen te zetten. Vul je avonden anders in. Kijk iets minder naar de tv en maak stappen richting je nieuwe leven. Langzaam bouw je het uit.


Stap 4: Resultaat analyseren

Als jij actie onderneemt, kan het niet anders dan dat er resultaten komen. Hoe groot of klein ze ook zijn, analyseer ze. Kijk wat er is gebeurd na een bepaalde periode. 

 

Stap 5: Continueren / verbeteren / ontwikkelen

Zorg voor continuïteit, verbeter je stappen, leer van het proces, blijf ontwikkelen en verbeter constant je resultaten.

 

Stap 6: Bewustwording

Wees jezelf bewust van de verandering die je doormaakt. Mensen gaan anders naar je kijken. Je krijgt complimenten. Mensen gaan je vragen hoe je het in hemelsnaam voor elkaar hebt gekregen. Voor jou voelt het inmiddels als gewoon, maar zo enorm goed. Spiegel jezelf regelmatig even met de persoon die je was voordat je aan dit traject begon. 

 

Stap 7: Wees baas over je eigen beslissingen.

Nu je weet hoe fijn het is om je eigen beslissingen te kunnen nemen en je leven naar je hand te zetten, ben je een vrij mens. Jij bepaalt, hoe je de komende jaren van je leven inricht. Dat doe je helemaal zelf en niemand anders dan jezelf. 

 

Dit zijn de zeven stappen die bij iedere transformatie van levensinvulling nodig zijn. 

Natuurlijk hou je rekening met je geliefden en je directe omgeving, maar het is niet erg om af en toe 'nee' te zeggen tegen iets wat je voorheen automatisch deed om anderen niet te kwetsen. Als je 'nee' zegt, betekent het niet het einde van de wereld. Het betekent hooguit dat je sterker in je schoenen staat dan ooit tevoren.

 

Welkom in je nieuwe leven.

Wil je meer informatie over dit onderwerp of wil je direct hulp bij het implementeren van oplossingen? Neem dan gerust contact met me op.

Connect met Dennis via 06 - 54386107 of dennis@schomaker.nu


Wil je reageren op dit artikel doe dat dan vooral op één van mijn social media kanalen.
Wil je iets persoonlijks met me delen stuur dan je bericht naar dennis@schomaker.nuMag niet klagen! - Dennis Schomaker -
Mag niet klagen! - Dennis Schomaker -

Dennis als Spreker

Wil je mij een keer live aan het werk zien? Wil je je bedrijf een keer wakker schudden? Zoek je een spreker voor je evenement? Wil je mij beleven? Dat kan. Klik hier en neem contact op.