De beste voetballer van de wereld is stucadoor!

Beste mensen, ik ben ondernemer. Je kunt bij me terecht voor drukwerk en andere vormen van aandacht voor je bedrijf. Prima producten, allemaal topkwaliteit en geleverd met 100% tevredenheidsgarantie, maar ik voel ook al een tijdje de behoefte om een gedachte te vertellen.

 

Bewustwording
Onlangs heb ik een boek geschreven. Het heet Persoonlijke Reorganisatie en gaat over mijn reis/route/verhaal van geboorte tot heden. Dus wil je meer van me weten, verwijs ik je naar het boek. Daar leg ik mijn hele ziel bloot en weet je hoe ik in elkaar zit. Het schrijven van het boek heeft me inzichten gegeven. Ik ben mezelf beter gaan leren kennen en heb ontdekt waarom ik doe wat ik doe, wat mijn drijfveren zijn en wat juist niet. Waar krijg ik een enorm goed gevoel van en raak ik niet over uitgepraat en waarover ben ik na twee zinnen klaar. 

Realiteit

Ik zie in ons land veel mensen, bedrijven en organisaties die maar één doel hebben. Groei, meer en groter. De eigenaren en directeuren rijden in steeds grotere auto’s en benoemen zichzelf tot CEO/CFO/COO of andere trend en ego gevoelige titels. In de branches die onder druk staan, noem bijvoorbeeld de zorg, onderwijs en zelfs het bankwezen, vallen de klappen op de werkvloer en worden de echte problemen niet opgelost. De mensen die zich met liefde voor een vakgebied inzetten worden uitgebuit en respectloos behandeld. En als er bezuinigd moet worden zijn ze de eerste die sneuvelen, want op managementniveau is bezuinigen een taboe. 

Ook in de politiek zijn de idealisten verdwenen, maar zijn het de ego’s die vast zitten aan het pluche en zich voor een ritje van 300 meter laten rijden door een dienstauto van een Duits merk in de hogere prijsklasse met chauffeur (echt waar, het gebeurd in Emmen). Geld is de grote drijfveer. En dat, beste mensen, is niet een wereld die ik wil zien. 

 

Mijn wereld
Ik wil een wereld zien waar mensen om elkaar geven, waar managers aan medewerkers vragen hoe het gaat en daar ook tijd voor maken. Ze bieden hulp aan en staan open voor de inbreng van mensen die expert zijn in een vakgebied.


Ik zie graag een wereld waar samenwerken vanzelfsprekend is. Waar het niet draait om geld maar om het ontwikkelen van je eigen talent en elkaar helpen. Want alleen als je bereid bent om elkaar te helpen ontstaan er dingen waar de mensheid echt iets aan heeft en waar men ook voor wil betalen. In het bedrijfsleven zal geld een resultaat zijn in plaats van een primair doel.

 

Ik zie graag een wereld waarin mensen aan de top vooral naar de lange termijn oplossingen kijken en ondernemen met een duidelijk visie en structuur naar een doel dat voor iedereen goed voelt en waar iedereen binnen de organisatie graag een bijdrage aan levert.


Zoals ik al aangaf is prijs van ondergeschikt belang. Men doet zaken met elkaar op basis van vertrouwen. De prijs die je bij mij betaald, betaal je ook bij een ander. Je doet geen zaken met mij omdat ik de goedkoopste van de branche ben, maar omdat je mijn toegevoegde waarde waardeert.

Onbenut talent

Maar het allerbelangrijkste van alles is dat ik graag zou zien dat iedereen zou doen wat hij het allerliefste doet. Zelf heb ik mijn ideale positie gecreëerd. Ik woon in mijn droomhuis en werk waar, wanneer en met wie ik dat wil. Ik bepaal, vanaf het moment dat ik wakker wordt, helemaal zelf hoe ik de dag indeel. Als ik niks wil doen, doe ik niks en als ik veel wil doen, doe ik heel veel. Of het nu werken, sporten, schrijven of nadenken is.

Ik ben ervan overtuigd dat Nederland vol zit met mensen die niet doen wat ze het allerliefste zouden willen doen. Die onder andere door materialistische behoeftes en verwachtingen van de omgeving in een hoek terecht gekomen zijn waardoor ze 40 uur per week kwijt zijn aan iets dat ze liever niet doen, maar wat wel de rekening betaald. Ik ben ervan overtuigd dat bijna 100% van de dromen vervliegen, alleen maar omdat men aan een verwachtingspatroon wil of moet voldoen.

 

Het grootste probleem van deze wereld is niet het klimaat, het asielbeleid of de vergrijzing. Het grootste probleem van deze wereld is het niet benutten van het aanwezige talent. Want als iedereen zou doen wat hij het allerliefste doet, worden de ziektes opgelost door mensen die nu nog accountant zijn en worden klimaatproblemen opgelost door timmermannen.


Waarschijnlijk is de nieuwe Lionel Messi allang geboren,

maar door keuzes die voor hem zijn gemaakt staat hij nu ergens een muurtje te stuccen. 


Het systeem heeft ons zo gemaakt. We zijn opgeleid om door middel van werk bij te dragen aan de samenleving en geld te verdienen. Dat is ook goed, maar zijn we ons er genoeg van bewust dat het leven korter is dan we denken? Ik moet er niet aan denken dat ik over een aantal jaren, als ik negentig ben en voortgeduwd wordt door Wildlands Adventure Zoo Emmen, constant denk aan het feit dat ik niet alle mogelijkheden uit het leven heb gehaald. Dat ik spijt heb van iets dat ik niet heb gedaan. Dat ik niet mijn volle talenten heb benut op het moment dat ik bewust was van het talent dat ik heb gehad. Oud worden moet leuk zijn. Ik wil terug kunnen kijken op een mooi leven waarin ik alle talenten die ik in me heb, ook heb benut op de meest maximale manier. Ik wil voldoening voelen. Het gevoel dat je na een klein klusje of een sportieve inspanning al kunt hebben.


Het gevoel van: “Ja, dat hebben we weer mooi geflikt.”

Dat gevoel wil ik aan het einde van mijn leven hebben. Want als ik dat heb, weet ik dat ik een positieve bijdrage heb geleverd aan de samenleving. Dat de samenleving mij op zijn best heeft mogen meemaken. Dat de mensen die me hebben gekend zeggen: “Die Schomaker, dat was een goeie vent. Dankzij hem heb ik andere keuzes durven maken in mijn leven en daar ben ik hem dankbaar voor.”

Kijk, dit is mijn ding. Ik inspireer graag en ik wil mensen bewust maken van hun mogelijkheden. Want als je iets wilt, kun je het het. Je hebt alleen een beetje hulp nodig.


Wil jij ook het maximale uit je leven halen, iedere dag geïnspireerd aan het werk gaan, voldaan afsluiten en ook nog de dingen doen die je het liefste doet?

Dat kan alleen als je weet wat je wilt en bewuste keuzes durft te maken. 


Ik wil je vragen om eens na te denken over je eigen leven en de vragen onder de foto te beantwoorden:

 

De te beantwoorden vragen zijn:

 

1. Doe je wat je het allerliefste doet?

JA: Stop nu met lezen. Het is zonde van je tijd.

NEE: Ga door naar vraag 2

2. Is er iets dat je waarschijnlijk beter kunt dan dat wat je nu doet?

NEE: Stop nu met lezen. Ga aan het werk. Je houdt jezelf voor de gek. Oh wacht, denk na … je krijgt nog één kans om je antwoord aan te passen.

JA: Ga door naar vraag 3

3. Als je nu, los van de financieel vergoeding, de keuze hebt om je leven te reorganiseren en een nieuwe start te maken. Zou je dat dan willen?

NEE: Echt? Denk eens goed na voor je antwoord geeft. Als je door vraag 1 & 2 bij vraag 3 bent gekomen kun je hier geen Nee op antwoorden, tenzij je gewoon te koppig bent, niet open staat voor inspiratie en/of hulp en het allemaal zelf heel goed weet. Geen probleem. Respect en geniet van je leven verder. Maar vooruit, je mag je antwoord ook hier nog één keer veranderen.

JA: Hoe ziet jou ideale leven er dan uit. Wat zou je het allerliefst willen doen? Wat geeft je de meeste voldoening? Ik daag je uit om je onontdekte talenten optimaal te benutten. Ongeacht je leeftijd, je opleiding, je verleden of je omstandigheden. Stuur je antwoorden naar dennis@schomaker.nu. Je krijgt persoonlijk antwoord van me, het kost je niets, er ontstaan mooie gesprekken en je komt tot bijzondere inzichten. 

Ik ben oprecht heel erg nieuwsgierig naar je antwoorden. 

  

Inspirerende groet

 

 

Dennis SchomakerMag niet klagen! - Dennis Schomaker -
Mag niet klagen! - Dennis Schomaker -

Dennis als Spreker

Wil je mij een keer live aan het werk zien? Wil je je bedrijf een keer wakker schudden? Zoek je een spreker voor je evenement? Wil je mij beleven? Dat kan. Klik hier en neem contact op.