Eindelijk vakantie

Daar zit je dan. Eindelijk op de camping, in je hotel, aan het strand of waar je ook maar vakantie viert. Even helemaal niks. Hier heb je het hele jaar naar uitgekeken. Dit is waar je het hele jaar hard voor werkt en je hebt het verdiend. Je leeft er al het hele jaar naar toe en er valt nu eindelijk een last van je schouders af. Eindelijk vakantie!

Eh … hallo, mag ik je even storen in je vakantiemodus? Wist je dat het ook anders kan? Dat je bijvoorbeeld ook een leven kunt creëren waarbij vakantie geweldig is, waarbij je energiek dingen doet (of niet) met je gezin en dat je er ook optimaal van geniet, zonder dat je eerst het trauma van een jaar werken hoeft te verwerken. Waar je niet het hele jaar naar toeleeft, maar dat je moeite moet doen om het in je agenda in te passen, omdat de rest van je leven ook geweldig is en je daar eigenlijk ook niets van wilt missen?

Je mag me helemaal knettergek verklaren hoor, maar ik heb toevallig zo’n leven. Natuurlijk gaan ook wij dit jaar op vakantie en genieten we er enorm van. Ik ben dan geen seconde aan het werk en zal ook niet hardlopen. Die ene week in het jaar ben ik eigendom van het gezin en krijgen ze me helemaal 100%. Maar zodra ik ook maar enigszins kan vul ik mijn dagen weer in zoals ik dat het liefste doe. 


Sommigen noemen het werken, ik noem het liever mijn levensinvulling. Ik vul mijn leven anders in dan de gemiddelde Nederlander. Ik werk niet voor geld, ik werk om mensen te bewegen om andere keuzes te maken, zodat de toekomst er voor iedereen, onze kinderen, onze kleinkinderen en de daarna komende generaties er anders uitziet dan als ik niets zou doen. De geldzucht van bedrijven is nog steeds niet gestild, mensen gaan aan het werk omdat het moet. De rekening moet betaald worden. Ja, natuurlijk werken mensen ook voor de sociale contacten en andere secundaire arbeidsvoorwaarden, maar als we er geen geld voor krijgen, blijven we thuis en zoeken we iets anders.


Maar als je op vakantie gaat omdat je er aan toe bent en je het gevoel hebt dat het echt even moet, is er iets fundamenteels mis in je werkomgeving. Dan vind je het werk niet leuk, pas je niet bij het bedrijf, heb je vervelende collega’s, werk je alleen voor het geld en/of ben je bang om zonder werk te zitten. Het werk dat je jaren met plezier hebt gedaan geeft ineens geen voldoening meer. Het is niet meer zoals het was en je sleept je door de dag. Je hebt diverse managers gehad en allemaal wilden ze hun stempel drukken, wat dat ook maar mag betekenen. Je bent loyaal aan het bedrijf, maar hoe lang hou je dat vol. Soms heb je ook weleens het gevoel dat het je teveel wordt en deze vakantie kwam precies op het juiste moment. Het had geen week langer meer moeten duren. 


Maar hé, waar ben je nou eigenlijk mee bezig? Mag ik je even iets voorspiegelen? Je levert acht uur per dag, van jouw leven in aan een bedrijf of organisatie waar je je niet op je gemak voelt? Waar ben je mee bezig?!


Ik neem je even mee in je bewustzijn.

Er is een reden dat je op deze wereld bent gezet en die gaat verder dan een gezellige avond van je biologische ouders ongeveer negen maanden voor je geboorte. De reden die ik bedoel, zorgt ervoor dat je iedere dag energiek opstaat en er alles aan doet om dat te doen wat jij belangrijk vindt. Die reden is jouw drive. Die reden geeft je energie. Voor die reden ben je bereid alles te doen wat nodig is om dichter bij het doel te komen. Die reden zorgt er voor dat je de hele dag doorgaat zonder een hap te eten en dan aan het eind van de dag op de klok kijkt en beseft dat het al laat is en dan ook pas verneemt dat je maag knort. Dit kan ook in loondienst natuurlijk. Als jij je droombaan hebt bij het mooiste bedrijf en met de beste collega’s die je je kunt wensen, met een visie waar jij je helemaal in kan vinden, dan is dat jouw reden, maar dan had je waarschijnlijk nu niet zuchtend en kreunend op je strandstoel gehangen.


Voor mij is mijn reden heel duidelijk. Ik help mensen met het vinden van die reden. Dat kunnen bedrijven of organisaties zijn, maar ook anderen die zoeken naar een reden van hun bestaan.

Wie ben je, waar sta je voor en waar wil je naar toe?


Als jij jouw reden nog niet hebt gevonden, ga dan op zoek. Je weet nu namelijk nog niet wat je mist, maar als je het eenmaal heb gevonden, voel je nooit meer die brandende noodzaak om je echte leven te ontvluchten en op vakantie te moeten. Dan ga je volgende keer op vakantie omdat het gewoon hartstikke leuk is. 


Dus mag ik je vragen: Waarom ben jij op de wereld gezet?


Wil je reageren op dit artikel doe dat dan vooral op één van mijn social media kanalen.
Wil je iets persoonlijks met me delen stuur dan je bericht naar dennis@schomaker.nu


Wil je meer informatie hierover klik dan op één van de onderstaande buttons:


Mag niet klagen! - Dennis Schomaker -
Mag niet klagen! - Dennis Schomaker -

Dennis als Spreker

Wil je mij een keer live aan het werk zien? Wil je je bedrijf een keer wakker schudden? Zoek je een spreker voor je evenement? Wil je mij beleven? Dat kan. Klik hier en neem contact op.