De digitale folder of toch printen?

Onlangs werd ik benaderd door een bedrijf met de vraag of ik een folder wilde ontwerpen. 

“Het is een eenvoudige klus, maar het moet net iets meer smoel krijgen dan dat we het zelf in Word doen. Het uiterlijk is belangrijk. We willen geen modderfiguur slaan en het moet vooral duidelijk de boodschap overbrengen.”


Prima. Geen probleem. Het bedrijf is al klant bij me en ik ben dan ook in het bezit van de complete huisstijl.


“De folder mag je me dan wel in een bladerbare versie digitaal sturen.”


Oke, ook geen probleem. Maar is dat dan alles? Je wilt alleen maar een digitaal exemplaar?


“Ja, dat lijkt me wel voldoende. Mensen zitten toch de hele dag achter de pc of telefoon, dus als we het digitaal kunnen doorsturen naar de potentiële afnemers is dat voldoende.”

Mag ik je hier over na laten denken?


“Natuurlijk, mag dat. Heb je een ander idee?”

 


Die folder maak ik even voor je. Dat is geen probleem. Dat bestand stuur ik je ook. Die kun je op je website plaatsen en per mail doorsturen naar je klanten. Maar verplaats je eens in je klant. Je bent de hele dag druk met diverse werkzaamheden en in de loop lees je de diverse binnenkomende mailberichten. De kans is groot dat de meeste aandacht uitgaat aan mails die direct geld opleveren. De overige mails worden of verwijderd of nooit meer naar gekeken. Waarschijnlijk komt jouw met zorg bereide aanbiedingsmail ook in deze ‘later te behandelen’ postbak. Je zou kunnen overwegen om deze met zorg samengestelde folder te laten printen en afhankelijk van de hoeveelheid inclusief een begeleidende brief per post te versturen of zelf persoonlijk langs te brengen. De attentie waarde van vergeten fysieke post is aanzienlijk groter dan mail. Dus mocht jou folder op de stapel ‘later te behandelen’ komen te liggen, zal deze zeker nog een keer de aandacht krijgen die het verdiend. Print heeft gewoon meer aandacht dan online. Op mijn bureau zweven een aantal items van nog te behandelen poststukken. Dat kunnen uitnodigingen, aanbiedingen en/of nieuwsbrieven zijn. Als je me wilt bereiken, stuur dan post in plaats van mail. Soms krijg ik telefoontjes van bedrijven die me iets hebben gestuurd en ze willen dan refereren aan de gestuurde mail of post. Een bedrijf dat belt als hun fysiek gestuurde post nog op mijn bureau zweeft, heeft aanzienlijk meer kans dan dat er gerefereerd wordt aan een mail. Maar het is aan jou natuurlijk. Jij bepaalt. Het is jouw evenement waar je aandacht voor wilt.

Wil je aandacht in de vergeten mailbox of via de nog te behandelen poststapel?